Naslovnica

Nova sjevernokorejska balistička raketa može dosegnuti čak 13.000 kilometara!

Južnokorejska vojska  je izjavila kako je Hwasong-15 drugačija raketa od prijašnjeg modela Hwasong-14.
01. prosinca 2017. u 09:36 0 komentara 915 prikaza
Foto: YouTube screenshot

Južnokorejsko ministarstvo obrane objavilo je danas kako nova sjevernokorejska raketa može dosegnuti preko 13.000 kilometara, piše Sputnik.

"Potvrđeno je da je testiranje izvedeno uspješno, a u slučaju da je raketa lansirana pod normalnim kutem mogla bi dosegnuti preko 13.000 kilometara. To znači da može dosegnuti Washington D.C.", izjavilo je ministarstvo.

Sjeverna Koreja testirala je interkontinentalnu balističku raketu Hwasong-15 u srijedu. Lansirana je te je dosegnula visinu od 4475 kilometara. Letjela je oko 950 kilometara prije nego što je pala blizu japanske obale.

Južnokorejska vojska  je izjavila kako je Hwasong-15 drugačija raketa od prijašnjeg modela Hwasong-14.

Šef pentagona James Mattis izjavio je nedugo nakon lansiranja: "Nova je raketa otišla itekako dalje, i to puno dalje nego tijekom prethodnih testiranja".

Još se ne zna na koju je visinu stigla, ali je navodno prema izvještajima dosegnula preko 4800 kilometara, te je opisana u smislu da može pogoditi bilo koju metu na Zemlji.

SAD i Kina su reagirale velikim brojem sastanaka vrhovnih generala američke i kineske vojske u srijedu i petak u Washingtonu.

DOMOVINSKI RAT Davor Jović - junak Domovinskog rata NA DANAŠNJI DAN Francuzi potopili svoju flotu ratne mornarice
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.