AKTUALNO

Poljak poginuo u sudaru s vozilom američke vojske

Hodges
Foto: REUTERS/Kacper Pempel
08.06.2016.
u 15:31

U nesreći nije ozlijeđen niti jedan Amerikanac, zapovjednik američke vojske general Ben Hodges danas je izrazio je danas sućut.

U sudaru s vozilom američke vojske, jedan je (civil) Poljak poginuo, a vozač je teško ozlijeđen, piše Stripes.

Nesreća se dogodila u utorak blizu grada Swietoszowa, gdje su se okupljale poljske, američke, britanske i njemačke postrojbe kako bi se održala vojna vježba. u obližnjem gradu Torunu. Putnik je u civilnom vozilu poginuo dok je vozač prevezen u bolnicu u gradu Boleslawiecu. Vojno vozilo pripada američkoj 18. bojni borbene održivosti. U nesreći nije ozlijeđen niti jedan Amerikanac. Zapovjednik američke vojske general Ben Hodges danas je  izrazio je danas sućut. "Sigurnost i zaštita najvažniji su dijelovi ovakvih vježbi te ćemo nastaviti naporno raditi kako bi minimalizirali mogućnost nesreća; važnije od svega, naše misli i molitve usredotočene su prema tugujućoj obitelji te se molimo za brz oporavak osobe koja je teško ozlijeđena", izjavio je. Hodges je dodao da je nesreća pod istragom poljskih vlasti.

>>Može li Rusija neutralizirati američke raketne štitove u Europi?

>>Zadwórze – “Poljski Termopili”

Komentara 3

Avatar lustrismus
lustrismus
12:39 12.06.2016.

Аmerikanac sa kolskog puta imao prvenstvo prolaza u odnosu na Poljaka koji se kretao autoputem

Avatar reference
reference
16:20 08.06.2016.

I kakve veze ovo ima sa hrvatima I hrvatskom. poljak poginuo u sudaru sa USra vozilom i to jos u poljskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije