Naslovnica

Prkos, upornost i spas

Film „Nesalomljivi“ Angeline Jolie iz 2014. godine nevjerojatna je i inspirirajuća istinita priča o olimpijskome trkaču koji je prošao Drugi svjetski rat, havariju zrakoplova i dva japanska zarobljenička kampa, nikad ne gubeći nadu u spas.
01. prosinca 2020. u 07:49 0 komentara 2373 prikaza
Foto: Legendary Entertainment

Svatko se od nas barem jednom suočio ili će se suočiti s nekom teškom, gotovo bezizlaznom situacijom, kada iscrpimo sve mogućnosti, pokušamo sve opcije, ali razrješenja jednostavno nema.

IZ NOVOG BROJA Zakašnjela pravda

Onda neko vrijeme čekamo, nadajući se nekom spasu, gotovo pa čudu, koje nikako da dođe. Tada se možemo naći u svojem najmračnijem kutku kada nam se čini da je jedini mogući izlaz odustajanje od svega, pa nažalost i od života. Film „Nesalomljivi“ iz 2014. godine pokazuje nam zašto nikad ne treba odustati i kako pronaći taj prkos u sebi koji će nas gurati dalje. Ovo je istinita priča o Louisu Zamperiniju, Amerikancu talijanskoga podrijetla koji je sudjelovao u Drugome svjetskom ratu na Tihome oceanu, iznad kojega mu se srušio bombarder. Zamperini je prvo proveo 47 dana plutajući na splavi usred oceana sa samo još jednim preživjelim vojnikom, da bi potom završio u japanskome zarobljeničkom kampu. Upravitelj kampa Mutsuhiro „The Bird“ Watanabe posebno je bio okrutan prema Zamperiniju, kojega on i ostali stražari mlate i iscrpljuju na najokrutnije načine do završetka rata. Zamperini je cijelo to vrijeme nepokolebljiv i uvijek uspijeva naći novi razlog da nastavi dalje i ne odustane, da ne pokaže neprijatelju da ga je pobijedio.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju VP-a koji je u prodaji od 5. studenoga 2020. 

IZ NOVOG BROJA Iskopavanje grijeha IZ NOVOG BROJA Mrtva trka u sigurnost IZ NOVOG BROJA Smrt za zemlju u kojoj nemaš prava
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.