AKTUALNO

Sirijske postrojbe zauzele strateški logor sjeverno od Aleppa

Sirijska vojska
Wikimedia CC
29.09.2016.
u 19:33

Sirija je u ratu još od ožujka 2011. godine te različite terorističke grupe kontroliraju dijelove zemlje.

Sirijske postrojbe uspjele su ponovno zauzeti logor Handarat u sjevernim predgrađima Aleppa nakon žestokih sukoba s militantima Takfiri terorističke grupe Jabhat Fateh Al-Sham, poznatiji pod imenom Al-Nusra Front, piše Tasminnews.

Logor Handarat je ključno strateško mjesto za sirijsku vojsku jer je jedino mjesto prijelaza između grada Aleppa i njegovog predgrađa. Nakon ponovnog zauzeća logora, svi veći putevi zaliha iz Turske bit će presječeni. Aleppo, koji je nekada bio sirijski komercijalni i industrijski centar, danas je podijeljen u dvije zone - vlada kontrolira zapad, a teroristi istok.

Sirija je u ratu još od ožujka 2011. godine te različite terorističke grupe kontroliraju dijelove zemlje.

Prema izvještaju Sirijskog središta za istraživanje, u ratu je dosad poginulo preko 470 000 ljudi, ranjeno je oko 2 milijuna te je sirijska populacija prepolovljena od nekadašnjih 23 milijuna na 11 milijuna, narod i dalje napušta Siriju.

>>ISIL pretrpio velike gubitke tijekom napada sirijske vojske!

>>Turci napuštaju Damask

Komentara 1

Avatar Abcd....
Abcd....
21:57 29.09.2016.

Oslobodile. Jesmo mi zauzeli Knin ili ga oslobodili?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije