AKTUALNO

Srušio se američki F-16 u Njemačkoj, pilot se katapultirao

F-16
Foto: Wikimedia
1/2
11.08.2015.
u 14:38

Još se ne zna što je prouzročilo pad aviona te se trenutačno provodi istraga o nesreći

Američka vojska izjavila je da se srušio borbeni avion F-16 u južnom dijelu Njemačke. Pilot se uspio katapultirati van, piše FOX.

52. lovačka flota koja je smještena u zračnoj bazi Spangdahlem, 150 kilometara od Frankfurta, napisala je u izjavi da se nesreća dogodila u utorak u 9:38 sati ujutro blizu Bayreutha u Bavarskoj. Još se ne zna što je prouzročilo pad aviona te se trenutačno provodi istraga o nesreći. Pilot je, nasreću, prošao bez ozljeda.

Foto: Wikimedia

Lokalni mediji izjavili su da je avion nosio bombe, međutim vojni službenici su nakon toga izjavili da je avion nosio streljivo za trening. 52. lovačka flota prekinula je sve svoje aktivnosti u sljedeća 24 sata.

>>USAF neće prodavati ratni avion "Warthog"

>>Najbrži avion svih vremena – SR-71 "Blackbird"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije