DOMOVINSKI RAT

Tri strana dragovoljca iz Argentine položili život za Hrvatsku

Tomislav Šulj
22.02.2021.
u 12:15

Tri strana dragovoljca iz Argentine herojski su položili život za slobodu Hrvatske.

Na fotografiji su nestali pripadnici 4. A brigade ZNG-a Alejandro Nestor Patrón, Fernando De Lucchi i Andrés Branko Pilsel. Slika je izrezana sa video snimke snimljene pet dana prije njihovog stradavanja u izravnoj borbi na moru između Dola i otoka Šipana 23. listopada 1991. godine.  S njima je tada nestao i četvrti pripadnik Miljenko Tadić - Maca, te pripadnik SPGS HV-a, Bojne Frankopan, Arnold Nožić. Tri strana dragovoljca iz Argentine herojski su položili život za slobodu Hrvatske. U uređenim zemljama, za takav čin bila bi im dodijeljena najviša vojna priznanja za hrabrost. Naime, poginuli su u velikoj akciji pokušaja oslobađanja Slanog, 23. listopada 1991., u Dubrovačkom primorju, kada ih je presreo patrolni čamac JRM-a. U razmjeni vatre svi su poginuli osim voditelja brodice, a njihova tijela nikada nisu pronađena. Hvala im!

Foto: Tomislav Šulj

Foto: Tomislav Šulj

Izvor: FB javna grupa Zahvala stranim dragovoljcima Domovinskog rata

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije