Naslovnica

Tri strana dragovoljca iz Argentine položili život za Hrvatsku

Tri strana dragovoljca iz Argentine herojski su položili život za slobodu Hrvatske.
22. veljače 2021. u 12:15 0 komentara 491 prikaza
Foto: Tomislav Šulj

Na fotografiji su nestali pripadnici 4. A brigade ZNG-a Alejandro Nestor Patrón, Fernando De Lucchi i Andrés Branko Pilsel. Slika je izrezana sa video snimke snimljene pet dana prije njihovog stradavanja u izravnoj borbi na moru između Dola i otoka Šipana 23. listopada 1991. godine.  S njima je tada nestao i četvrti pripadnik Miljenko Tadić - Maca, te pripadnik SPGS HV-a, Bojne Frankopan, Arnold Nožić. Tri strana dragovoljca iz Argentine herojski su položili život za slobodu Hrvatske. U uređenim zemljama, za takav čin bila bi im dodijeljena najviša vojna priznanja za hrabrost. Naime, poginuli su u velikoj akciji pokušaja oslobađanja Slanog, 23. listopada 1991., u Dubrovačkom primorju, kada ih je presreo patrolni čamac JRM-a. U razmjeni vatre svi su poginuli osim voditelja brodice, a njihova tijela nikada nisu pronađena. Hvala im!

 | Autor : Tomislav Šulj Foto: Tomislav Šulj

 | Autor : Tomislav Šulj Foto: Tomislav Šulj

Izvor: FB javna grupa Zahvala stranim dragovoljcima Domovinskog rata

IZ NOVOG BROJA "Kumpanjija" ZANIMLJIVOST Pukovnija Leopold von Anhalt Dessau IZ "VOJNOPOVIJESNOG VREMEPLOVA" Suđenje Ivani Orleanskoj
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.