Ilustracije

Tridesetogodišnji rat

Tridesetogodišnji rat
Vojna povijest
06.03.2013.
u 12:31

Svjetski poznati ilustrator Zvonimir Grbašić odsad u VP-u

Moj razvojni put neškolovanog slikara ima četiri odrednice bez kojih ne bih bio ovo što sam danas. To su ljubav prema crtanju, odrastanje uz čitanje knjiga, školovanje i životno iskustvo. Crtanje me privlačilo oduvijek. Roditelji su znali da me bez problema mogu ostaviti samog u kući, ako pred mene stave hrpu praznog papira (ne za drapanje i izradu aviona) i olovke. Mogao sam šarati satima. U školi, posebno kao gimnazijalac, nisam imao nijednu bilježnicu s istim brojem listova kao kada je kupljena. Naslikano je završilo u smeću ili poklonjeno, a ja sam svako malo bio u knjižari. Zahvaljujući upornosti naučio sam ono što nisam imao priliku postići školovanjem. Rastao sam u jednom posve drukčijem vremenu, bez elektronike, uz crnobijeli televizor. Čitali smo knjige i strip-revije. Henryk Sienkiewicz i njegovi „Križari“, trilogija „Pan Volodiovski“, „Potop“ i „Ognjem i mačem“, J. F. Cooper i „Posljednji Mohikanac“, W. Scott i „Ivanhoe“, Z. Grey, K. May, E. M. Remarque, A. Mac Lean i „HMS Ulysses“, W. Ott i „Morski psi i male ribe“, pa stripovi kao „Princ Valiant“, „Karl Viking“, „Kroz minula stoljeća“ i dakako neizostavni J. R. R. Tolkien s „Gospodarem prstenova“ vodili su me u svijet heroja i romantike.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije