IZ NOVOG BROJA

U ratu nema pobjednika

Netflix
30.11.2021.
u 10:46

ako prikazuje manje poznatu bitku pa bi time mogao privući manje gledatelja, „Bitka za Scheldu“ izvrsno je snimljen i napet film koji ima kompaktnu priču i nesmiljenu poruku.

Nakon samo dva mjeseca, ponovno se vraćamo nizozemskoj produkciji, i to opet filmu koji je izašao ekskluzivno na internetskoj platformi Netflix.

Kina se ponovno otvaraju, blockbusteri koje smo dugo čekali i koji su odgođeni za više od godinu dana konačno su izašli u kino distribuciju, ali u zadnje se vrijeme autori filmova sve više odlučuju za internetsku distribuciju zbog sigurnosti i dostupnosti velikom broju gledatelja. Takva je sudbina i novog nizozemskog filma „Bitka za Scheldu“, izvrsne ratne drame koja prikazuje naslovnu bitku iz 3 različita kuta: britanskog pilota koji sudjeluje u desantu na ušće Schelde, nizozemskog vojnika na njemačkoj strani koji je poslan da brani isto područje i djevojke koja igrom slučaja mora pomoći pokretu otpora.

Iako prikazuje manje poznatu bitku pa bi time mogao privući manje gledatelja, „Bitka za Scheldu“ je izvrsno snimljen i napet film koji ima kompaktnu priču i nesmiljenu poruku. Vremenski kontekst filma je vrlo specifičan kako bi se shvatila važnost Bitke za Scheldu, o kojoj vjerojatno znaju samo najveći vojni entuzijasti. Ovoj bitci je prethodila operacija „Market Garden“, propali pokušaj Saveznika da okončaju rat još u 1944., izvrsno ekranizirana u filmu „Nedostižni most“ sa Seanom Conneryijem i Michaelom Cainom u glavnoj ulozi.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju VP-a koji je u prodaji od 5. studenoga 2021.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije