Naslovnica

Zoran Gruber Grubi

Dana 20. studenoga 1991. Zoran je s ostalim ranjenicima i djelatnicima bolnice deportiran na farmu Ovčara, gdje je mučen, ubijen i zakopan u masovnoj grobnici.
14. travnja 2018. u 09:58 0 komentara 12718 prikaza
Foto: HRT

Na snimkama iz ratnoga Vukovara često se ponavlja jedna od dana 18. rujna 1991. s Trpinjske ceste na kojoj se vide Blago Zadro i mršavi, plavokosi mladić u maskiranoj uniformi pri obilasku položaja. 

Na poziv suboraca, obojica su se okrenuli prema kameri, a mladić je pušku "SAR 80" podigao u zrak, na pozdrav. Mnogi su tu snimku vidjeli u dokumentarnim emisijama, različitim prilozima, pa čak i u glazbenim videospotovima brojnih domoljubnih pjesama posvećenih Vukovaru. 

Nažalost, osim onih koji su ratovali rame uz rame sa Zoranom Gruberom, većini naših sugrađana nepoznato je ime toga mirnog i staloženog junaka koji je sa svojom postrojbom došao u Vukovar braniti Hrvatsku - "Za Hrvatsku kao Tigar". 


 | Autor : HRT Foto: HRT

 

Cijeli tekst pročitajte u novom broju VP-a koji je u prodaji od 5. travnja 2018.

IZ NOVOG BROJA Branitelji Vukovara - Nisu zaboravljeni UVODNIK NOVOG BROJA "Galeb" nije samo Titova ostavština, povijest ima i prije 1945. Blago Zadro Vukovar: Knjiga Biografija prvog hrvatskog generala
 
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.