IZ NOVOG BROJA

Zoran Gruber Grubi

HRT
14.04.2018.
u 09:58

Dana 20. studenoga 1991. Zoran je s ostalim ranjenicima i djelatnicima bolnice deportiran na farmu Ovčara, gdje je mučen, ubijen i zakopan u masovnoj grobnici.

Na snimkama iz ratnoga Vukovara često se ponavlja jedna od dana 18. rujna 1991. s Trpinjske ceste na kojoj se vide Blago Zadro i mršavi, plavokosi mladić u maskiranoj uniformi pri obilasku položaja. 

Na poziv suboraca, obojica su se okrenuli prema kameri, a mladić je pušku "SAR 80" podigao u zrak, na pozdrav. Mnogi su tu snimku vidjeli u dokumentarnim emisijama, različitim prilozima, pa čak i u glazbenim videospotovima brojnih domoljubnih pjesama posvećenih Vukovaru. 

Nažalost, osim onih koji su ratovali rame uz rame sa Zoranom Gruberom, većini naših sugrađana nepoznato je ime toga mirnog i staloženog junaka koji je sa svojom postrojbom došao u Vukovar braniti Hrvatsku - "Za Hrvatsku kao Tigar". 


Foto: HRT

 

Cijeli tekst pročitajte u novom broju VP-a koji je u prodaji od 5. travnja 2018.


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije