Naslovnica

Domovinski rat kroz fotografiju

Ove su fotografije mali dio fotografija koje možete vidjeti na zidovima našeg muzeja. Prikazane su prvenstveno fotografije koje se odnose na ratna zbivanja u Pakracu.
21. rujna 2021. u 08:35 0 komentara 516 prikaza
Foto: Muzej vojne i ratne povijesti u Pakracu

Koliki je utjecaj novinarstva i fotografije u vrijeme raznih kriza, a pogotovo u ratnim sukobima, svima je i više nego poznato.

IZ NOVOG BROJA Fragmenti SAO Krajine

Budući da fotografija govori više od 1000 riječi, ispod svake fotografije pokušali smo vam približiti priču koja se krije iza nje. Za ovaj broj „Vojne povijesti“ napravili smo mali izbor fotografija, a da smo odabrali i neke druge iz našeg fundusa, sigurno ne bismo pogriješili. Fotografije koje se nalaze na sljedećim stranicama mali su dio fotografija koje možete vidjeti na zidovima našeg muzeja, a puno toga je arhivirano u raznim albumima i datotekama. Prikazane su prvenstveno fotografije koje se odnose na ratna zbivanja u Pakracu, i to fotografije naših suradnika, od kojih su neki: Darko Bavoljak, Željko Gašparović, Teodor Goričanec, Darko Gorenak i Željko Sajko.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju VP-a koji je u prodaji od 4. rujna 2021.

IZ NOVOG BROJA Iz muzejske knjižnice IZ NOVOG BROJA Barun Trenk - novo lice legende IZ NOVOG BROJA 26. obljetnica vojno-redarstvene operacije Bljesak
 
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.