Naslovnica

Fragmenti SAO Krajine

Budući da ovaj mjesec obilježavamo sjećanje na veličanstvenu VRO Oluja, htjeli smo vam na ovim stranicama predstaviti i neke od predmeta agresorske strane koji su većinom pronađeni tijekom VRO Bljesak i Oluja.
30. kolovoza 2021. u 10:51 0 komentara 609 prikaza
Foto: Muzej vojne i ratne povijesti u Pakracu

Za ovaj broj časopisa odlučili smo vam predstaviti neke eksponate koje nismo predstavili ni na našim stranicama, a samo mali broj tih izložaka nalazi se i prikazan u muzeju.

IZ NOVOG BROJA Iz muzejske knjižnice

Budući da ovaj mjesec obilježavamo sjećanje na veličanstvenu VRO „Oluja“, htjeli smo vam predstaviti i neke od predmeta agresorske strane koji su većinom pronađeni tijekom VRO „Bljesak“ i „Oluja“. Najviše predmeta s područja Zapadne Slavonije poklon je prije svega hrvatskih branitelja s pakračko[1]lipičkoga ratišta koji su skupljeni nakon oslobađanja okupiranog dijela grada Pakraca, dok su predmeti vezani za Knin i zadarsko zaleđe poklon pripadnika Hrvatske vojske koji su sudjelovali u „Oluji“.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju VP-a koji je u prodaji od 3. kolovoza 2021.

IZ NOVOG BROJA Barun Trenk - novo lice legende IZ NOVOG BROJA 26. obljetnica vojno-redarstvene operacije Bljesak IZ NOVOG BROJA Karlovačka građanska garda

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.