Naslovnica

Dva Mađara u Samostalnoj uskočkoj satniji teško ranjeni

U SUS-u su djelovali i strani dragovoljci, pa tako i dva Mađara; Andras i Mihaily, obojica teško ranjeni.
04. ožujka 2021. u 13:53 0 komentara 297 prikaza
Foto: Tomislav Šulj

Samostalna uskočka satnija ZP Osijek jedna je od onih postrojbi koja je u Domovinskom ratu činila velike stvari, ali osim pokušaja rušenja Batinskog mosta, nepravedno je zaboravljeno što su sve odradili od istoka Hrvatske do njezinog krajnjeg juga, kao i Bosanske Posavine. U SUS-u su djelovali i strani dragovoljci, pa tako i dva Mađara; Andras i Mihaily, obojica teško ranjeni. Molnar Andras Istvan ostao je živjeti u Hrvatskoj, voli ovu zemlju više od brojnih glasnih domoljuba, a evo ga na slici s pripadnicima SUS-a, snimljenoj na Južnom bojištu. Prepoznati ćemo ga po naočalama na tjemenu glave i po jurišnoj pušci FAL 7.62x51 "argentinka".

 | Autor : Tomislav Šulj Foto: Tomislav Šulj

Izvor: FB javna grupa Zahvala stranim dragovoljcima Domovinskog rata

DOMOVINSKI RAT Nijemac liječnik spašavao je udove i tijela hrvatskih vojnika i civila DOMOVINSKI RAT Hrvat iz Švedske Mate Ćapin u eliti HV-a DOMOVINSKI RAT Tri strana dragovoljca iz Argentine položili život za Hrvatsku

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.