Naslovnica

Nijemac liječnik spašavao je udove i tijela hrvatskih vojnika i civila

U početku je ljutnja bila ta koja je bila moj glavni pokretač i kada sam dolazio u Europu, želio sam ići u Vukovar. Tog dana kad sam stigao u Hrvatsku, Vukovar je pao.
03. ožujka 2021. u 08:59 0 komentara 576 prikaza
Foto: Tomislav Šulj

Pripadnik 4. gbr HV-a, Nijemac dr. Bill Boris na videu snimljenom 91.' objašnjava kako razorno djeluju oruđa JNA na ljudsko tijelo. Dr. Bill obavio je desetke i desetke teških operacija u kojima je spašavao udove i tijela ranjenih gardista i civila. O tome je u Njemačkoj snimljen i dokumentarni film, nažalost s potresnim scenama (https://www.youtube.com/watch?v=qy2NtNvTRFc&t=348s ).

O motivima dolaska u jesen 91. dr. Bill izjavio je: „Rođen sam u Njemačkoj gdje sam studirao medicinu i potom me put odveo u SAD, a iza toga u Južnoafričku Republiku. Moja majka bila je Njemica, otac Hrvat, a s majčine strane svi u obitelji bili su vojna lica. Za vrijeme mog boravka u JAR-u počeo je rat u Hrvatskoj, gledao sam na televiziji što se događa i htio sam pomoći, ali tako da aktivno sudjelujem. U početku je ljutnja bila ta koja je bila moj glavni pokretač i kada sam dolazio u Europu, želio sam ići u Vukovar. Tog dana kad sam stigao u Hrvatsku, Vukovar je pao. Jedno vrijeme bio sam u Osijeku, a nakon određenog vremena dolazim u Split u 4. gardijsku brigadu“.

 | Autor : Tomislav Šulj Foto: Tomislav Šulj

 | Autor : Tomislav Šulj Foto: Tomislav Šulj

Izvor: FB javna grupa Zahvala stranim dragovoljcima Domovinskog rata

DOMOVINSKI RAT Hrvat iz Švedske Mate Ćapin u eliti HV-a DOMOVINSKI RAT Tri strana dragovoljca iz Argentine položili život za Hrvatsku DOMOVINSKI RAT Britanac liječnik s "Paucima" na Južnom bojištu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.