Naslovnica

Generalska odora Tome Medveda

Prva generalska odora u našem muzeju poklon je umirovljenoga brigadnog generala Hrvatske vojske i aktualnog ministra branitelja.
24. prosinca 2020. u 08:54 0 komentara 751 prikaza
Foto: Muzej vojne i ratne povijesti u Pakracu

Prva generalska odora u našem muzeju poklon je umirovljenoga brigadnog generala Hrvatske vojske i aktualnoga potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske te ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.

IZ NOVOG BROJA Metalne oznake u Muzeju vojne i ratne povijesti Pakrac

Ovdje nam nije želja pisati o ratnome putu generala Medveda, o kojemu smo sigurni da znate puno, od početaka u Rakitju, preko osnivanja 1. gardijske brigade Hrvatske vojske „Tigrovi“ u kojoj je obnašao razne zapovjedne dužnosti, do mjesta ministra hrvatskih branitelja. Ovdje ćemo zapravo ukratko opisati povezanost ministra Medveda i grad Pakraca. I prije nego što je postao ministar u hrvatskoj vladi, gospodin Medved posjećivao je Pakrac prigodom obilježavanja početka Domovinskoga rata u ožujku svake godine u spomen na odlučnu akciju hrvatskih redarstvenih snaga u suzbijanju oružane pobune u policijskoj postaji Pakrac 2. ožujka 1991. godine. U toj akciji kao jedna od udarnih snaga sudjelovala je i Jedinica za posebne zadatke Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske „Rakitje“, čiji je pripadnik bio i ministar Tomo Medved.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju VP-a koji je u prodaji od 5. prosinca 2020. 

IZ NOVOG BROJA Plakatne oznake u Muzeju vojne i ratne povijesti Pakrac IZ NOVOG BROJA Letci, proglasi, plakati u Muzeju vojne i ratne povijesti Pakrac IZ NOVOG BROJA Odlikovanja i plakete u Muzeju ratne i vojne povijesti u Pakracu


 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.