Naslovnica

Odlikovanja i plakete u Muzeju ratne i vojne povijesti u Pakracu

Nakon Domovinskoga rata puno je branitelja razočarano načinom i kriterijima dodjele odlikovanja, tako da su mnoga bačena na smetlišta
27. kolovoza 2020. u 07:28 0 komentara 159 prikaza
Foto: Muzej vojne i ratne povijesti u Pakracu

Otkad smo u „Vojnoj povijesti“ počeli predstavljati izloške iz našega muzeja, u nekoliko smo navrata predstavili i neka odlikovanja ili plakete, a vezano za temu o kojoj smo pisali (gardijske brigade, Drugi svjetski rat, medicinska služba…).

IZ NOVOG BROJA Vojna glazba u Muzeju vojne i ratne povijesti u Pakracu

Budući da je u muzeju postavljeno puno odlikovanja (odličja i medalja) podijeljenih na različita vremenska razdoblja, za ovaj broj „Vojne povijesti“ odlučili smo ih ipak predstaviti kao zasebnu cjelinu. Naravno, kao i uvijek, ovo je samo manji dio onoga što smo izložili u muzeju, a ono što nije izloženo, a nalazi se u našoj knjižnici, to su mnogobrojni katalozi i vodiči o ovoj temi.

Ovdje ih prikazujemo nekoliko, prvenstveno kako bi osobe koje se namjeravaju početi baviti ili su na početku bavljenja ovim vidom kolekcionarstva dobile osnovne informacije o izboru literature za proučavanje.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju VP-a koji je u prodaji od 4. kolovoza 2020. 

IZ NOVOG BROJA Časopisi, bilteni i novine u Domovinskome ratu IZ NOVOG BROJA Zastave u Muzeju vojne i ratne povijesti u Pakracu IZ NOVOG BROJA Vojnik i vjera
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.