Naslovnica

Izlošci koji privlače najviše pozornosti

Jedan od takvih izložaka je odora Počasno-zaštitne bojne koja od prvoga dana postavljanja u muzeju plijeni poglede svojom atraktivnošću
25. srpnja 2019. u 08:38 0 komentara 237 prikaza
Foto: VP

Iako već nekoliko mjeseci znamo što ćemo vam prikazati iz našega muzeja za ovaj jubilarni broj „Vojne povijesti“, do posljednjega trenutka nismo se mogli odlučiti za naslov. Kada smo počeli pisati za „Vojnu povijest“, želja nam je bila da vam izloške predstavimo kroz tematske priče, a u tome smo dosad i uspijevali.

IZ NOVOG BROJA Specijalna policija u Muzeju vojne i ratne povijesti Pakraca

Naravno, kada smo se primili ovoga zadatka, nismo ni razmišljali koliko će nas daleko te priče odvesti, a evo, mi vam danas donosimo i osamnaestu priču iz muzeja. Danas vam predstavljamo izloške koji su povezani tako što privlače zasigurno najviše pozornosti pri posjetu muzeju, a dosad vam ih nismo predstavili.

Jedan od takvih izložaka je i odora Počasno-zaštitne bojne koja od prvoga dana postavljanja u muzeju plijeni poglede svojom atraktivnošću te je to mjesto jedno od neizostavnih mjesta za fotografiranje. Pokraj odore je naknadno dobivena i postavljena velika zastava i odora predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

U posljednje vrijeme nekoliko povijesnih postrojbi Hrvatske vojske poklonilo je i svoje odore, neke udruge to tek namjeravaju učiniti, tako da se ta priča nastavlja.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju VP-a koji je u prodaji od 5. srpnja 2019.          

IZ NOVOG BROJA Komunikacijske veze JNA u Muzeju vojne i ratne povijesti Pakraca IZ NOVOG BROJA Makete Muzeja vojne i ratne povijesti Pakraca IZ NOVOG BROJA Ratna mornarica
 
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.