IZ NOVOG BROJA

Izlošci koji privlače najviše pozornosti

VP
25.07.2019.
u 08:38

Jedan od takvih izložaka je odora Počasno-zaštitne bojne koja od prvoga dana postavljanja u muzeju plijeni poglede svojom atraktivnošću

Iako već nekoliko mjeseci znamo što ćemo vam prikazati iz našega muzeja za ovaj jubilarni broj „Vojne povijesti“, do posljednjega trenutka nismo se mogli odlučiti za naslov. Kada smo počeli pisati za „Vojnu povijest“, želja nam je bila da vam izloške predstavimo kroz tematske priče, a u tome smo dosad i uspijevali.

Naravno, kada smo se primili ovoga zadatka, nismo ni razmišljali koliko će nas daleko te priče odvesti, a evo, mi vam danas donosimo i osamnaestu priču iz muzeja. Danas vam predstavljamo izloške koji su povezani tako što privlače zasigurno najviše pozornosti pri posjetu muzeju, a dosad vam ih nismo predstavili.

Jedan od takvih izložaka je i odora Počasno-zaštitne bojne koja od prvoga dana postavljanja u muzeju plijeni poglede svojom atraktivnošću te je to mjesto jedno od neizostavnih mjesta za fotografiranje. Pokraj odore je naknadno dobivena i postavljena velika zastava i odora predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

U posljednje vrijeme nekoliko povijesnih postrojbi Hrvatske vojske poklonilo je i svoje odore, neke udruge to tek namjeravaju učiniti, tako da se ta priča nastavlja.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju VP-a koji je u prodaji od 5. srpnja 2019.          


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije