Naslovnica

Izlošci pilota pukovnika Ivice Ivandića

Ivandić je za muzejski postav ustupio svoj pilotski kombinezon s cjelokupnom opremom koju je koristio tijekom Domovinskoga rata.
27. siječnja 2021. u 07:47 0 komentara 311 prikaza
Foto: Muzej vojne i ratne povijesti u Pakracu

U ovome broju „Vojne povijesti“ predstavljamo vam izloške još jednoga hrvatskog branitelja za kojega vjerujemo da ste svi čuli. Radi se o našem legendarnom pilotu, pukovniku Ivici Ivandiću.

IZ NOVOG BROJA Generalska odora Tome Medveda

Suradnja gospodina Ivandića i našega muzeja ne traje dugo, tek od 2019. godine, ali i u tako kratkomu vremenu ostvarili smo niz izvrsnih projekata, dok se neki od njih tek trebaju realizirati. Nakon prvoga kontakta s pukovnikom Ivandićem uslijedio je njegov posjet muzeju te nam je tom prilikom za postav ustupio svoj pilotski kombinezon s cjelokupnom opremom koju je koristio tijekom Domovinskoga rata. Naravno, našlo se tu i dosta karata s detaljnim objašnjenjima te fotografije koje i danas krase zidove muzeja. Neke od tih stvari prikazali smo i na sljedećim stranicama, s time da su neke karte zbog svoje veličine ipak ostale neobjavljene.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju VP-a koji je u prodaji od 8. siječnja 2020. 

IZ NOVOG BROJA Metalne oznake u Muzeju vojne i ratne povijesti Pakrac IZ NOVOG BROJA Plakatne oznake u Muzeju vojne i ratne povijesti Pakrac IZ NOVOG BROJA Letci, proglasi, plakati u Muzeju vojne i ratne povijesti Pakrac
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.