Naslovnica

Potomci Hrvata iz Južne Amerike u "Tigrovima"

Na fotografiji snimljenoj početkom listopada 1991. u Pokupskom, poredali su se strani dragovoljci hrvatskih korijena iz Južne Amerike.
23. ožujka 2021. u 09:25 0 komentara 712 prikaza
Foto: Tomislav Šulj

Nisu došli samo iz zapadne Europe, SAD-a i Australije, nego su, naprotiv potomci Hrvata došli sa svih strana svijeta kako bi branili slobodu domovine svojih očeva i djedova. Na fotografiji snimljenoj početkom listopada 1991. u Pokupskom, poredali su se strani dragovoljci hrvatskih korijena iz Južne Amerike. Lijevo Alejandro Gonzales Skaric (Bolivija), u sredini Mario Miroslav Tadic (Čile), desno Mario Katusic (Bolivija). Ova trojica bili su pripadnici legendarne 1. gbr HV-a "Tigrovi", odnosno pripadnici 2. pješačke bojne iz Rakitja (zap. satnije Tomo Medved, zap. voda Oršulić).

 | Autor : Tomislav Šulj Foto: Tomislav Šulj

Izvor: FB javna grupa Zahvala stranim dragovoljcima Domovinskog rata

DOMOVINSKI RAT Nijemac liječnik spašavao je udove i tijela hrvatskih vojnika i civila DOMOVINSKI RAT Hrvat iz Švedske Mate Ćapin u eliti HV-a DOMOVINSKI RAT Tri strana dragovoljca iz Argentine položili život za Hrvatsku

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.