03.11.2014. u 16:11

Osim “Stuke”, u ovom je broju prvorazredna tema o Hrvatskoj građanskoj i seljačkoj zaštiti koja je bila oružana sila Banovine Hrvatske od 1939. do 1941. godine. Prvi put je u ovom broju VP-a ta tema najopširnije dosad obrađena, pri čemu mislim i na fotografije koje su jako rijetke i koje imate prilike vidjeti u magazinu.

Vjerojatno ste već od prošloga broja primijetili kako malo mijenjamo dizajn magazina, raspored nekih rubrika, što će se nastaviti kako bi iduću godinu krenuli s još atraktivnijim predstavljanjem naših tema. Sve što radimo jest u cilju da teme koje ćemo obrađivati budu još bolje vizualno predstavljene, što najbolje možete vidjeti u ovom broju, kako to izgleda. I ne samo to. S ovim brojem krećemo s još jednim velikim serijalom, koji neće biti redoviti, iz broja u broj, nego će izlaziti u pojedinom broju, kad ga pripremi ekipa koja na njemu radi. A riječ je o serijalu u kojemu ćemo predstavljati potopljenu vojnu povijest istočnog Jadrana, i to u prvom redu potopljene brodove i zrakoplove za koje se malo zna ili se ne zna, pa čak ni među stručnjacima. U ovom broju ekskluzivno predstavljamo nedavno pronađenu olupinu njemačkog obrušavajućeg bombardera “Stuke” u podmorju otoka Žirja. Koliko to može biti atraktivno, najbolje svjedoče podvodne fotografije snimljene “Stuke”.

Osim “Stuke”, u ovom je broju prvorazredna tema o Hrvatskoj građanskoj i seljačkoj zaštiti koja je bila oružana sila Banovine Hrvatske od 1939. do 1941. godine. Prvi put je u ovom broju VP-a ta tema najopširnije dosad obrađena, pri čemu mislim i na fotografije koje su jako rijetke i koje imate prilike vidjeti u magazinu. Sve zahvaljujući kolegi Krunoslavu Mikulanu i njegovim suradnicima kolekcionarima. Na kraju, i dalje pozivam da nam šaljete svoje materijale o Prvome svjetskom ratu, ono što imate kod kuće, u prvom redu da ništa od toga slučajno ne završi u smeću. Zahvaljujem svima koji su se dosad javili sa svojim prilozima, najčešće fotografijama. To ćemo objavljivati, a sve originale pažljivo ćemo čuvati da ništa ne propadne!

Komentara 3

Avatar reference
reference
21:25 03.11.2014.

"o Hrvatskoj građanskoj i seljačkoj zaštiti koja je bila oružana sila Banovine Hrvatske od 1939. do 1941. godine". ... citao sam ja o tome da su cak u washingtonu strahovali od njih da je Franklin D. Roosevelt na osobno urgiranje Patona I Eisenhowera zbog toga naredio da se iskrcaju u italiji I poslije normandiji a ne na Balkan koliko se bojao dudeka I crnobera. toliko su strahovali da nisu bili sigurni dje ce baciti atomsku bombu na rvacku ili japan.

T1
t12matija
10:49 06.11.2014.

ne mogu se oteti dojmu da se bavite politikanstvom vise negi i neke dnevne novine.zasto se ne pise o legendarnim ili kultnim oruzjima kao sto je tiger tank ili ppš41?stalno se gubite po stranicama o bunkerima u zadarskom zaledju sto su ih radili talijani ili o austr-ugarskim fortifikacijama u puli.ne kazem da to nije bitno..ali radije bih vidio na 4-6 strana pricu o bf109 nego o tome.stalno se vracate na crveno-crne ratne pricice.neka to rade povjesnicari,hazu i sl.a ne vi...eto stavili ste slike ju87 ali nije vam palo na pamet napisati jedan opsiran clanak o tom legendarnom aparatu koji je postao sinonim za blitzkrieg...

T1
t12matija
20:14 12.11.2014.

citam takodjer i slovensku reviju OBRAMBA i daleko su bolji i kvalitetniji od vp

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije