IZ NOVOG BROJA

Ratni plakati Muzeja vojne i ratne povijesti Pakrac

Muzej vojne i ratne povijesti u Pakracu
30.06.2023.
u 11:39

Muzejska zbirka plakata stalno se upotpunjuje novim plakatima što vašim donacijama što našom kupnjom

U Vojnoj povijesti iz rujna 2020 godine prikazali smo vam mali dio eksponata iz naše zbirke plakata.

Kako se ona stalno nadopunjuje, bilo nam je žao da novosakupljeni plakati završe u arhivi i zidu muzeja a da ne budu i ovako javno prikazani. Još jedan od razloga je i taj da su brojevi VP-a kada smo pisali o Ivi Vrtariću - Kumu kao i ovaj zadnji o HOS-u upravo zbog atraktivnih plakata na tu temu, pobudili veliki interes javnosti te smo se i ovaj put odlučili da se zadržimo samo na vremenu Domovinskog rata ili da plakati budu tematski vezani za taj dio hrvatske povijesti. Plakati koje vam predstavljamo nisu samo veliki zidni promidžbeni već smo vam predstavili i neke mobilizacijske, edukativne plakate. Kada sastavljamo popratne tekstove uz fotografije teme koju obrađujemo, uvijek mislimo da je to što imamo već viđeno te da vojna povijest zanima samo stariju generaciju kojoj je Domovinski rat iako se radi o odmaku od 30-ak godina još uvijek tako blizak.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju VP-a koji je u prodaji od 5. lipnja 2023.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije