Naslovnica

"Tigrovi" u Muzeju vojne i ratne povijesti Pakrac

Poveznica između sadašnje i prošle teme (strojnica M53) je naš suradnik, pripadnik Tigrova i ratni fotograf Željko Gašparović – Gašo iz Novske
21. veljače 2022. u 11:47 0 komentara 103 prikaza
Foto: Muzej vojne i ratne povijesti u Pakracu

Nakon jako puno pozitivnih komentara na našim stranicama vezano za prošlu temu u „Vojnoj povijesti“, za strojnicu M53, za ovaj broj odlučili smo se za temu 1. gardijska brigada Hrvatske vojske Tigrovi.

 

IZ NOVOG BROJA Strojnica M53

Poveznica između ove dvije teme je naš suradnik, pripadnik Tigrova i ratni fotograf Željko Gašparović – Gašo iz Novske. Upravo su njegove fotografije koje smo objavili u prošlom broju VP-a pobudile najviše interesa i komentara. Kako bi održali taj kontinuitet i na sljedećim stranicama opet će te vidjeti nekoliko njegovih odličnih fotografija. Kriterij za odabiranje fotografija zapravo su bile razne odore koje su nosili pripadnici Tigrova, odnosno oznake koje su se vremenom mijenjale. Oni koji prate naše tekstove, prisjetit će se da smo o gardijskim brigadama Hrvatske vojske već pisali (broj 87, lipanj 2018.), ali smo od tada dobili jako puno eksponata, pa je vrijeme da ih predstavimo i vama koji nas još niste posjetili.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju VP-a koji je u prodaji od 5. veljače 2022.

 

IZ NOVOG BROJA Specijalne vojne postrojbe IZ NOVOG BROJA Makete kapetana Petkovića IZ NOVOG BROJA Hrvatsko vijeće obrane (HVO)
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.