Naslovnica

Pogled u muzej

Nakon preseljenja na novu lokaciju, došlo je vrijeme da prikažemo i dio unutarnjega izgleda.
29. ožujka 2021. u 06:54 0 komentara 284 prikaza
Foto: Muzej vojne i ratne povijesti u Pakracu

Kada smo u veljači 2018. godine napisali svoju prvu priču iz muzeja, tada za 83. broj „Vojne povijesti“, plan je bio da se u par brojeva predstavimo i čitatelje upoznamo da u Hrvatskoj postoji jedan takav muzej.

IZ NOVOG BROJA "Kumpanjija"

Sada nakon tri godine još uvijek smo s vama i, zahvaljujući vašoj pomoći i podršci, idemo dalje. Nakon preseljenja muzeja na novu lokaciju u rujnu prošle godine sada je napokon došlo vrijeme da vam prikažemo i dio unutarnjega izgleda muzeja, a ne neku cjelinu kao u prošlim brojevima. Naravno, premalo je stranica časopisa da bismo zavirili u svaki kutak muzeja, a i ono što danas vidite na ovim fotografijama već sutra će zasigurno biti nadopunjeno.

Upravo je to razlog zašto nam se posjetitelji nakon nekoga vremena rado vraćaju, jer znaju da će uvijek pronaći nešto novo. Kod nas nema puno multimedije, nego originalnim izlošcima pokušavamo posjetitelje upoznati s bogatom hrvatskom vojnom povijesti, tako da smo nezaobilazno mjesto za mnoge kolekcionare militarija koji nakon obilaska izložbenoga prostora redovito posjet završe u našoj knjižnici i arhivima gdje na uvid mogu dobiti sve ono što posjedujemo, ovisno o interesu.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju VP-a koji je u prodaji od 5. ožujka 2021.

IZ NOVOG BROJA Izlošci pilota pukovnika Ivice Ivandića IZ NOVOG BROJA Generalska odora Tome Medveda IZ NOVOG BROJA Metalne oznake u Muzeju vojne i ratne povijesti Pakrac
 
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.