IZ NOVOG BROJA

Posljednji dani Balkanskoga diktatora

mondo.rs
31.05.2021.
u 11:27

Vrlo dobro napisana i puna sjajnih glumaca, „Porodica“ prikazuje sve važne aktere i događaje vezane za uhićenje Slobodana Miloševića 2001. godine, sjajno kreirajući sliku Srbije na prekretnici.

Već u prvoj sceni nova srpska miniserija „Porodica“ na izvrstan način povezuje prošlost i sadašnjost, jasno određujući ton za ostatak serije.

Dok televizijski urednik žuri hodnikom Radio-televizije Srbije (RTS) 30. ožujka 2001., u pozadini se čuje vijest da je tada nepoznati američki senator Joseph Biden, koji je još 1995. godine u govor u u Senatu proglasio Miloševića ratnim zločincem, zatražio hitno uhićenje Slobodana Miloševića.

Danas, 2021. godine, taj senator je novi predsjednik SAD-a, a Srbija obilježava 20 godina otkad se riješila svojega posljednjeg diktatora, ratnoga zločinca Slobodana Miloševića. Upravo na dvadesetu godišnjicu uhićenja, 1. travnja, u Srbiji je prikazana prva epizoda serije koja se fokusira na posljednjih 48 sati Miloševića i njegove obitelji. U pet izuzetno napetih epizoda pratimo napore srpskoga premijera i njegovih pomoćnika da bez incidenata i žrtava odvedu Miloševića do istražnoga zatvora. Međutim, u seriju je utkano puno popratnih priča koje daju sliku Srbije na pragu velikih promjena. Od državne televizije, izbjeglica i Miloševićevih pristaša do naivnih političara, redatelj i scenarist serije Bojan Vuletić izvrsno prikazuje stanje Srbije na prijelazu stoljeća i porazne rezultate Miloševićeve politike koja i danas ima dalekosežne posljedice.

 

Cijeli tekst pročitajte u novom broju VP-a koji je u prodaji od 5. svibnja 2021.
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije