IZ NOVOG BROJA

Zbirka Ivice Bode

Muzej vojne i ratne povijesti u Pakracu
23.06.2022.
u 10:07

U ovom broju magazina predstavljamo mali dio zbirke koju smo na poklon dobili od kolekcionara iz Bjelovara.

S prijašnjim brojevima „Vojne povijesti“ u više smo navrata kroz jednu temu prikazali eksponate koje smo na poklon dobili od samo jedne osobe (npr. priča o Zvonimiru Mileru, Deanu Rostoharu).

U temi o Drugom svjetskom ratu, spomenuli smo i zbirku gospodina Živkovića koja nam je poklonjena za muzej, gdje se većinom radilo o tiskovinama vezanim za taj period. U ovom broju ponovno predstavljamo jednu zbirku, odnosno samo jedan njezin mali dio koji smo na poklon dobili od kolekcionara Ivice Bode iz Bjelovara. Ako pratite naše tekstove onda vam ovo ime nije nepoznato jer je gospodin Bodo i prije muzeju poklonio puno svojih stvari, a možda i najviše na temu Vojne policije o kojoj smo pisali u jednom od prošlih brojeva. Ta suradnja i prijateljstvo, a u konačnici i povjerenje, traje već nekoliko godina, a česte su i njegove objave iz našeg muzeja tako da ne prođe mjesec dana a da nas gospodin Bodo ponovno ne posjeti.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju VP-a koji je u prodaji od 5. lipnja 2022.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije