Naslovnica

Zbirka Ivice Bode

U ovom broju magazina predstavljamo mali dio zbirke koju smo na poklon dobili od kolekcionara iz Bjelovara.
23. lipnja 2022. u 10:07 0 komentara 53 prikaza
Foto: Muzej vojne i ratne povijesti u Pakracu

S prijašnjim brojevima „Vojne povijesti“ u više smo navrata kroz jednu temu prikazali eksponate koje smo na poklon dobili od samo jedne osobe (npr. priča o Zvonimiru Mileru, Deanu Rostoharu).

IZ NOVOG BROJA Značke u Muzeju vojne i ratne povijesti Pakrac

U temi o Drugom svjetskom ratu, spomenuli smo i zbirku gospodina Živkovića koja nam je poklonjena za muzej, gdje se većinom radilo o tiskovinama vezanim za taj period. U ovom broju ponovno predstavljamo jednu zbirku, odnosno samo jedan njezin mali dio koji smo na poklon dobili od kolekcionara Ivice Bode iz Bjelovara. Ako pratite naše tekstove onda vam ovo ime nije nepoznato jer je gospodin Bodo i prije muzeju poklonio puno svojih stvari, a možda i najviše na temu Vojne policije o kojoj smo pisali u jednom od prošlih brojeva. Ta suradnja i prijateljstvo, a u konačnici i povjerenje, traje već nekoliko godina, a česte su i njegove objave iz našeg muzeja tako da ne prođe mjesec dana a da nas gospodin Bodo ponovno ne posjeti.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju VP-a koji je u prodaji od 5. lipnja 2022.

IZ NOVOG BROJA Hrvatski gardijski zbor - štit i dika IZ NOVOG BROJA Djeca u Domovinskome ratu IZ NOVOG BROJA "Tigrovi" u Muzeju vojne i ratne povijesti Pakrac
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.