Naslovnica

Značke u Muzeju vojne i ratne povijesti Pakrac

26. svibnja 2022. u 08:51 0 komentara 66 prikaza
Foto: Mario Tušek

Sinonim za neka prošla vremena zasigurno je i sakupljanje raznih značaka. Vjerujem da nije bilo ni jedne obitelji koja ih nije imala bar nekoliko.

IZ NOVOG BROJA Hrvatski gardijski zbor - štit i dika

Gotovo da nije bilo poznatog mjesta, grada, firme, sportskog kluba ili osobe koja nije imala svoju značku, pa nakon toga i istu značku u zlatnoj, srebrnoj i brončanoj boji, a varijacija je bilo bezbroj. Naravno, taj vid kolekcionarstva prisutan je i danas, iako je vrijednost zbirki puno niža nego je to nekad bilo. Ako danas posjetite internet stranice ili mjesta koja se bave prodajom znački, vidjet će te da se ponekad i za nisku cijenu prodaju na kilograme. S druge strane, neke značke su ipak zadržale svoju cijenu.

Među njima su i one koje se odnose na vojnu tematiku. Stoga u našoj zbirci imamo samo četrdesetak različitih znački na okomitu iglu.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju VP-a koji je u prodaji od 5. svibnja 2022.

IZ NOVOG BROJA Djeca u Domovinskome ratu IZ NOVOG BROJA "Tigrovi" u Muzeju vojne i ratne povijesti Pakrac IZ NOVOG BROJA Strojnica M53
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.