IZ NOVOG BROJA

Značke u Muzeju vojne i ratne povijesti Pakrac

Mario Tušek
26.05.2022.
u 08:51

Sinonim za neka prošla vremena zasigurno je i sakupljanje raznih značaka. Vjerujem da nije bilo ni jedne obitelji koja ih nije imala bar nekoliko.

Gotovo da nije bilo poznatog mjesta, grada, firme, sportskog kluba ili osobe koja nije imala svoju značku, pa nakon toga i istu značku u zlatnoj, srebrnoj i brončanoj boji, a varijacija je bilo bezbroj. Naravno, taj vid kolekcionarstva prisutan je i danas, iako je vrijednost zbirki puno niža nego je to nekad bilo. Ako danas posjetite internet stranice ili mjesta koja se bave prodajom znački, vidjet će te da se ponekad i za nisku cijenu prodaju na kilograme. S druge strane, neke značke su ipak zadržale svoju cijenu.

Među njima su i one koje se odnose na vojnu tematiku. Stoga u našoj zbirci imamo samo četrdesetak različitih znački na okomitu iglu.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju VP-a koji je u prodaji od 5. svibnja 2022.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije