RAT NA FILMU

12 zanimljivosti o filmu "Nemilosrdni gadovi"

Strudel
Foto: annachristophernews.wordpress.com
1/9
13.07.2015.
u 15:03

"Film unutar filma" producirao je Eli Roth koji je poznat po svojim hororima kao što su Hostel i Cabin Fever. Pojavljuje se u filmu kao Donny Donowitz, a producirao je smiješni izmišljeni nacistički promidžbeni film "Ponos nacije" koji traje oko šest minuta, a možete ga pogledati ovdje

Film "Nemilosrdni gadovi" snimljen je 2009. godine. Redatelj je Quentin Tarantino, a glavni glumci su Brad Pitt, Christoph Waltz, Mélanie Laurent, Michael Fassbender, Eli Roth i Diane Kruger. Film nas vodi kroz alternativan, izmišljen slijed događaja u kojem se izvršava atentat na vrh njemačke politike, piše WHO.

Film je dobio isto ime kao i talijanski ratni film redatelja Enza G. Castellarija.

1. Ovo nisu prvi "Nemilosrdni gadovi". Tarantino je "posudio" naslov iz talijanskog ratnog filma snimljenog 1978. godine.

2. Tarantino je u početku htio nazvati film "Bilo jednom davno u okupiranoj Francuskoj". Međutim, ipak je dogovoreno ime "Nemilosrdni gadovi", a svoj originalni naslov iskoristio je u prvom poglavlju filma.

3. Tarantino je napisao tekst za film 1998. godine, ali ga je "stavio sa strane" kako bi napisao tekstove za poznate filmove "Kill Bill" i "Death Proof".

Foto: dorkshelf.com

4. Jason Mraz također je pomogao Tarantinu da završi tekst za film. Tarantino je izjavio da je često slušao pjesmu "I'm Yours" kako bi se smirio tijekom pisanja.

Foto: www.mtv.com

5. U filmu možete čuti Samuela L. Jacksona kako govori, ali ne i vidjeti. Dok se on ne pojavljuje u filmu, postaje glavni pripovjedač priče o Hugi Stiglitzu.

6. Christoph Waltz nije bio prvi izbor za ulogu Hansa Lande. Tarantino je u početku htio da DiCaprio ima ulogu Lande.

Foto: forum.axishistory.com

7. Adam Sandler je prvi trebao glumiti Donnyja Donowitza, poznatijeg po imenu "Medvjed-Židov". Međutim, nije htio uzeti ulogu zbog snimanja filma "Funny People".

8. Jedna druga njemačka glumica trebala je imati ulogu Bridget Von Hammersmark. Tarantino je htio da ulogu dobije Nastassja Kinski, međutim uloga je ipak dospjela u ruke Diane Kruger.

9. "Film unutar filma" producirao je Eli Roth koji je poznat po svojim hororima kao što su Hostel i Cabin Fever. Pojavljuje se u filmu kao Donny Donowitz, a producirao je izmišljeni nacistički promidžbeni film "Ponos nacije" koji traje oko šest minuta, a možete ga pogledati ovdje.

10. Mihael Fassbender odlično je pričao njemački. Fassbender – koji mora većinu filma glumiti njemačkog časnika te pričati njemački kao prvi jezik rođen je u Njemačkoj.

11. Promocijski materijali ipak su bili cenzurirani u Njemačkoj. Sve su svastike izbačene jer je prikazivanje nacističkih simbola u Njemačkoj zabranjeno.

12. "Gadovi" su obilježili kraj dugogodišnje suradnje između Tarantina i njegove urednice Sally Menke. Menke je uređivala sve Tarantinove filmove do tada, a preminula je nedugo nakon premijere filma.

Komentara 5

Avatar fidelio
fidelio
18:59 13.07.2015.

Ima jedna dobra hrvatska riječ koju možete upotrijebiti umjesto "tekst za film"... tzv. "scenarij".

SC
Schelling
19:39 13.07.2015.

""Gadovi" su obilježili kraj dugogodišnje suradnje između Tarantina i njegovog urednika Sallya Menkea. Menke je uređivao sve Tarantinove filmove do tada, a preminuo je nedugo nakon premijere filma."!? Sally Menke je bila montažerka. A ovo što vi radite nije novinarstvo... Šteta...

DU
Deleted user
08:18 14.07.2015.

"U filmu možete čuti Samuela L. Jacksona kako priča ali ne i vidjeti. Dok se on ne pojavljuje u filmu, postaje glavni pripovjedač priče o Hugi Stiglitzu." ------------------ Ovaj članak je očit dokaz da su pravopis i stil, uz poznavanjeje činjenica nepoznat pojam u VP. Redom: 1. Rečenica s početka "ne bi prošla" u zadaćnici iz hrvatskog jezika u nižim razredima OŠ. Potpuno je besmislena, Usput, "Hugo" se u genitivu sklanja u "Hugu", a ne "Hugi". 2. Kako reče @fidelio, "tekst za film" u normalnim časopisima je ** scenarij**! 3. Nije "Astassja Kinski", već Nastassja Kinski - kći kultnog glumca Klausa Kinskog. 4. I kao šećer na kraju, rečenica: "Mihael Fassbender odlično je pričao njemački. Fassbender - koji mora većinu filma glumiti njemačkog časnika te pričati njemački kao prvi jezik rođen je u Njemačkoj." Kako je to Fassbender "pričao" njemački? I zašto "mora" većinu filma glumiti njemačkog časnika??? Je'l mu Tarantino držao pištolj uperen u glavu, pa je ovaj morao glumiti? Tragično!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije